Op vrijdag 27 september was het dan zover; de Solextoer voor RONDO leden.

Deze toer was alleen voorbehouden aan Rondoleden die op vrijdagmiddag weg van de zaak konden,  hun normale vrije middag hieraan wilden besteden en niet bang waren voor een spetter regen. Zo bleven er een kleine 30 stoere leden over. En deze hebben zeker geen spijt gehad van deelname want het was gewoon een superleuke middag vol avontuur in de vorm kaartlezen, sputterende solexen, verdwalen, niet-meer-vooruit-willende-solexen, bezemwagens etc.
We moesten onze melden op een camping, wat voor velen al een avontuur op zich was. Er is zelfs hier en daar een RONDO lid gesnapt met een wc-rol onder de arm.
Gelukkig werden we hartelijk ontvangen met koffie met wat lekkers en daarna duidelijk geïnstrueerd hoe op zo’n Solex een route te rijden.  Aangezien luisteren niet de beste eigenschap is van het gemiddelde RONDO lid is het een wonder dat uiteindelijk iedereen weer op de eindbestemming terugkwam.

Maar de route was dan ook echt niet flauw, we hebben op dijken, dijkjes en landweggetjes gereden waar ze bij Parijs- Dakar jaloers op zijn. En hoe moet je in hemelsnaam kaartlezen op een Solex?? Met zo’n snelheid en 2 handen aan het stuur? Het bleek voor veel deelnemers een onmogelijk opgave. Gelukkig deden alleen de stoere RONDO leden mee, anders waren de gevolgen niet te overzien geweest. Die ene bezemwagen had zijn handen vol om RONDO leden van de weg te plukken, uit de berm te halen of de juiste richting in te sturen. Het was een ware veldslag, die duidelijk wat te hoog grepen was.

Gelukkig werden we na afloop gefêteerd op een RONDO-waardige barbecue met voldoende drank, zodat we aan het eind van deze bijeenkomst weer volop sterke verhalen konden aanhoren over deze toer , zoals “die van mij ging wel 35 km per uur”.

Terwijl de duisternis inviel ging een ieder moe maar voldaan naar huis.Gasten online

We hebben 64 gasten en geen leden online