Op donderdagavond 9 november jongstleden was RONDO op bezoek bij de Oudheidskamer aan de altijd mooie Kerksingel in Ridderkerk. Aansluitend waren wij te gast bij nieuw RONDO lid Tapasbar de Dijk.

Rond 17:00 uur stroomde de Oudheidskamer vol en werden wij enthousiast welkom geheten door de vrijwilligers van de stichting. Wat meteen opviel was de hoge opkomst, zou dit toch te maken hebben met de laagdrempeligheid van een “thuiswedstrijd”?

Na de ontvangst was het de beurt aan Dick de Winter (oud leerkracht in Bolnes) om ons meer te vertellen over het nét uitgekomen boek “Ridderkerk na de Tweede Wereldoorlog” en kreeg Esther de Koning een exemplaar van dit boek overhandigd. Nu had voorzitter van de stichting, Marten Douma, ons al gewaarschuwd voor de lengte van Dick’s betoog, maar wat een spraakwaterval is die man! Het is dat we rond 19:00 uur een afspraak hadden bij een ander etablissement, anders was hij gerust tot middernacht doorgegaan met zijn enthousiaste presentatie!

Uiteindelijk vertrok ons gezelschap, uiteraard te voet, richting ons nieuwe lid Tapasbar de Dijk (inmiddels omgedoopt tot Meat Franky’s) waar een heus traditioneel tapasbuffet voor ons klaar stond. Iedereen genoot zichtbaar van het eten en de gezellige ambiance en het werd uiteindelijk een latertje in hartje Ridderkerk centrum.

Bekijk de foto's >