Toen jullie bestuur, ergens in juni, het actieve evenement van 2017 aan het regelen was, opperde het grootste deel van het bestuur om dit ergens begin september te plannen. Grootste kans op mooi weer werd er geroepen!

De diehard RONDO leden (28 om heel precies te zijn) die op vrijdagmiddag 8 september in de bus richting Rotterdam stapten, weten inmiddels beter.

Met bakken kwam de regen uit de hemel die dag, maar gewapend met paraplu’s, regenpakken en poncho’s reden de Ridderkerkse ondernemers op hun stalen ros van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid in het Rotterdamse.

Na te zijn afgezet bij het nieuwe Centraal Station, werden we als eerste ontvangen in het geheel vernieuwde Grand Café Engels met koffie en lekkers en werden we door de organisator van deze dag, de dame van A Taste of Roffa, op de hoogte gesteld van het programma van deze dag: eerst te voet richting het Hofplein, waar in de buurt de tweewielers voor ons klaar zouden staan. Maar om daar te komen moest het gezelschap langs/over de Biergarten, mooie gelegenheid om even te schuilen onder het genot van een “biertje”!

Snel door naar het Hofplein, waar inmiddels de bestelde tweewielers klaar stonden. Op naar een volgende verrassing: de jongste bierbrouwerij van Rotterdam, Noordt Brouwerij aan de Zaagmolenkade. De plannen voor een eigen brouwerij begonnen eind 2010 toen Peter Rouwen op zoek ging naar een geschikt pand. Vele bezichtigingen later viel zijn oog op deze voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Sinds juli 2015 worden hier nu echte Rotterdamse speciaal bieren gebrouwen.

Na dit natje, was het zowaar buiten even droog! Op naar de volgende locatie: voormalig zwemparadijs Tropicana aan de Maasboulevard, inmiddels omgedoopt tot Blue City, een plek waar inventieve Rotterdamse ondernemers samen werken aan een echte circulaire economie! Helaas vanwege het strakke schema van deze dag geen tijd voor de rondleiding, maar zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen!

Onze fietstrip gaat verder van de Maasboulevard, via de Willemsbrug, richting de Kop van Zuid. Helaas is het nu ook gestopt met zachtjes regenen en maakt het niet meer uit of je een regenjas of poncho draagt, je hebt geen droge draad meer aan je lijf. Verrassend genoeg heeft iedereen er nog steeds zin in en wordt er vol goede moed richting de Fenix Food Factory getrapt, waar een bezoek zal worden gebracht aan de Kaapse Brouwers voor de vrijmibo en waar de fietsen zullen worden achtergelaten.

Na een klein beetje te zijn opgedroogd bij de Kaapse Brouwers, gaan we te voet verder richting de Rotterdamse Watertaxi aan het Koninginnenhoofd om op hoge snelheid richting de overkant (Boompjeskade) te worden gebracht. Vanaf daar is het nog een klein stukje wandelen naar het laatste adres wat we die dag aandoen, Bistro Bar – Binnenrotte. Hier stond een barbecue gepland op het dakterras. Die ging ook door, want het vlees werd keurig onder een tentje op het dakterras geroosterd, maar door het RONDO gezelschap beneden in het restaurant opgegeten, heerlijk na zo’n dag in de buitenlucht!

Bekijk de foto's >


Gasten online

We hebben 51 gasten en geen leden online