Op donderdag 24 september was het eindelijk zover, met 84 inzittenden vertrok RONDO Air

voor de 3-daagse Lustrumreis naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Na aankomst op het vliegveld van Praag vertrok ons gezelschap per touringcar richting het historische centrum van Praag voor een heerlijke lunch in restaurant COMO. Na het inchecken in het hotel zochten de meesten een terras op in de gezellige binnenstad van Praag, want ondanks dat het al eind september was, was het heerlijk terrasweer en RONDO leden en terrassen liggen elkaar van nature goed!

’s Avonds had ons bestuur gereserveerd in het Pilsner restaurant, gelegen in de kelder van het gemeentehuis. Aldaar werd RONDO getrakteerd op een traditioneel Tsjechisch diner, geserveerd met grote pullen bier. De muzikale omlijsting van de avond werd verzorgd door Duo Svejk, dat zowaar ook zijn Hollandse klassiekers kende! Na dit knots gezellige samenzijn vertrokken verschillende RONDO leden weer richting het hotel, maar de diehards dronken nog een glaasje (of twee) in de binnenstad of de discotheek onder het hotel.

Op vrijdag 25 september stond een bezoek aan het schitterende Prague Castle gepland. Na het ontbijt vertrok het gezelschap al weer vroeg richting de binnenstad, waar wij werden opgehaald door een oude tram (en waar de eerste versnapering van de dag alweer klaar stond) om hiermee richting Prague Castle te vertrekken. Tijdens de rondleiding werden wij uitvoerig geïnformeerd door de gidsen, die ons de gehele trip vergezelden. Tijdens de rondleiding werd nog op het laatste moment een extra locatie toegevoegd, de Sint Joris kerk kon natuurlijk niet op lijstje ontbreken, echter gebeurde dit pas toen wij de gids het RONDO logo lieten zien.

De middag was weer vrij te besteden en werd door velen weer benut om de prachtige binnenstad te bezoeken. Sommigen onder ons deden dat d.m.v. een oldtimer rit waarvoor zij zich vooraf hadden ingeschreven.

’s Avonds stond dan eindelijk het traditionele Lustrumdiner gepland. Per touringcar vertrok het RONDO gezelschap richting het prachtige restaurant Mlynec alwaar een heerlijk en super verzorgd 5-gangen diner werd geserveerd. Omdat er overdag vele kilometers te voet waren gemaakt, eindigde deze mooie avond voor velen tijdig in de lobby van het hotel. Maar ook nu weer ging een groepje diehards tot in de vroege uurtjes “helemaal los” in de discotheek onder het hotel.

Zaterdag 26 september, de dag van de terugreis richting Rotterdam Airport. Maar niet voordat de mooiste en oudste bibliotheek ter wereld is aangedaan, de Strahov bibliotheek. Ook hier werden wij weer enthousiast rondgeleid door onze gidsen en gingen er zelfs deuren voor ons gezelschap open die normaal dicht blijven voor bezoekers van deze adembenemend mooie bibliotheek!

Na het bezoek aan de Strahov bibliotheek is het tijd voor onze laatste culinaire traktatie van deze reis, een fantastische lunch op het terras van restaurant Hergetova Cihelna, met een adembenemend uitzicht op de Karelsbrug! Na de lunch werden de koppen weer geteld in de klaarstaande touringcars, die ons weer richting het vliegveld brachten. Rond 18:15 uur werd de landing op Rotterdam Airport weer in gezet en moe, maar voldaan keerden alle RONDO leden weer huiswaarts.

Het bestuur van RONDO wil alle leden, de medewerkers van PB Travel en de gidsen bedanken voor een onvergetelijke Lustrumreis!


Gasten online

We hebben 41 gasten en geen leden online