Sinds jaar en dag houdt RONDO haar bijeenkomsten op donderdag. Natuurlijk, als het ook maar even mogelijk is, ook nog ná de reguliere werktijd.

En wat bedacht de Activiteitencommissie als afsluiter van dit jaar? Een bijeenkomst op vrijdag. Nog wel vrijdag de 13e! En dan ook nog eens van 12 tot 14 uur. En dat niet om die leden, die onze bijeenkomsten nooit konden bijwonen omdat ze op donderdag andere verplichtingen hadden, eens geen excuus te bieden om weg te blijven. Nee, gewoon om eens wat anders te doen Het aantal deelnemers was een gok. Gelukkig dat er 63 deelnemers aan deze speciale bijeenkomst waren. De Activiteitencommissie was er toch wel erg blij mee, want niet elk initiatief valt in goede aarde. En niet alleen de Activiteitencommissie was blij. Het gehele bestuur was verguld met deze grote opkomst.

Keurig om 12 uur stroomde het Pannenkoekenhuis Oosterpark binnen een paar minuten vol. Voor het eerst na lange tijd waren er weer eens keurige badges voorhanden, beschikbaar gesteld door Esther (De Koning repro). Met bedrijfsnaam en eigen naam. Voor de niet zozeer broodnodige maar wel prettige herkenbaarheid. Het merendeel van de namen klopte keurig. Slechts bij een uitzondering was een handgeschreven correctie nodig. Ons nieuwe lid Iris Beugeling had wel de goede voornaam maar de achternaam van een ander. Ach, de secretaris is ook de jongste niet meer. De uitgifte van de badges was nog wat onwennig, maar Bert (Transportbedrijf G. v.d. Heijden & Zn) en Esther hebben als welkomst-comité alles vakkundig weten te klaren. Gelukkig had Esther gerekend op wat blanco badges. En dat was maar goed ook want zoals altijd waren er weer een flink aantal RONDO-leden die op het laatste moment vaststelden dat deelname aan de bijeenkomst nog wel zou lukken. En zij vingen degenen op die zich wel hadden aangemeld maar toch niet konden verschijnen. En zo is bij RONDO de boel steeds keurig in balans.

Yvonne (De Boer Beveiliging) moest vanuit haar huis recht tegenover het Pannenkoekenhuis relatief extreem omrijden. Als er ijs had gelegen (en dat was gelukkig nog niet het geval) dan had ze lopend kunnen komen. Nu was ze, jawel, per auto gearriveerd. Het aanbod van een mede-RONDO-lid om haar achterop de fiets op te halen had ze afgeslagen. En dan blijft er weinig anders over dan de auto toch?

Het zou nog drukken zijn geworden als Elly van Wingerden (Administratiekantoor P.C. van Wingerden) zich niet had moeten afmelden voor deze bijeenkomst. Ze had een behoorlijk geldig excuus. Elly heeft nl. nog maar twee dagen geleden nieuwe onderdelen geplaatst gekregen in de vorm van een nieuwe heup. Wietze (Accountantskantoor W. Bakker) zou oorspronkelijk wel van de partij zijn, maar op het laatste moment moest hij zich afmelden. Hij moest namelijk assisteren als hoofd mantelverzorging bij de eerste stappen die Elly in het ziekenhuis ging zetten. Namens allemaal: een voorspoedig herstel toegewenst! En Wietze: ook sterkte.

Alleen Freek v.d. Valk (Van der Valk Hotel Ridderkerk) heeft gevraagd of zijn dochtertje ook welkom was. Natuurlijk wel! Maar er is wel gemeld dat hij de enige was die aan het meebrengen van de kinderen had gedacht. We hebben vergeefs op zijn aanmelding gewacht.

Voorzitter Kees v.d. Bergh (v.d. Herik & Verhulst Advocaten), persoonlijk een groot liefhebber van professionele pannenkoeken met een flinke diameter en een royale vulling, moest zich ivm zakelijke verplichtingen verontschuldigen. Zijn taak nieuwe leden welkom te heten werd ditmaal waargenomen door Esther, prominent lid van de Activiteitencommissie. Zij kon Herman Brinkman (Lock ’n Roll Beveiligingsluiken) en Iris Beugelink (Yes! Kinderopvang Ridderkerk) verwelkomen. Het was de eerste keer dat beiden een RONDO-bijeenkomst meemaakten. En zoals de eerste indruk was voelen zij zich wel thuis in ons midden. We zullen hopen dat we ze beiden vaker mogen treffen tijdens onze bijeenkomsten!

Normaal zijn RONDO-bijeenkomsten gekenmerkt door het met regelmaat uitlopen van de sluitingstijd. Ditmaal hebben wij op de nieuwe leden, en vooral ook op Leon en Milou Walraven van Pannenkoekenhuis Oosterpark (zelf nog maar net RONDO-lid) een onuitwisbare indruk gemaakt. RONDO-leden, aardige gasten, keurig op tijd binnenkomen en stipt op de afgesproken tijd vertrekken. Want keurig om 2 uur waren er nog maar een drietal gasten doende hun jassen aan te trekken. Hoe vertel je na een volgende RONDO-bijeenkomst aan het thuisfront dat de sluitingstijd niet goed aangegeven was op de uitnodiging? Maar ja, de meeste RONDO-leden hebben nog een taak te vervullen op vrijdagmiddag. Des te mooier dat zovelen de gelegenheid hebben gegrepen om aanwezig te zijn. En het was de moeite waard. Voor velen was het Pannenkoekenhuis een bekende stek en was de keuze uit de verschillende beschikbare varianten snel gemaakt. Knap trouwens dat de bediening moeiteloos de verschillende bestellingen wist te noteren. Want de een wil een pannenkoek met spek, ham en kaas. De ander met ham, kaas en spek. En, om weer eens wat te bedenken, wil de derde natuurlijk met kaas, spek en ham. Want humor hebben die RONDO-leden, dat moet gezegd!

De frisse aanpak door de Activiteitencommissie is beloond. Een keurige opkomst is het gevolg. Activiteitencommissie en bestuur kunnen dan ook slechts uiterst tevreden zijn met deze bijeenkomst. Een geslaagde afsluiting van een geslaagd en druk RONDO-jaar. Dank daarvoor aan alle aanwezigen. En vooral dank aan Leon en zijn team die met zorg en aandacht in een vlot tempo hebben gezorgd voor het op tafel zetten van overheerlijke pannenkoeken. En die daarbij de drankjes niet zijn vergeten. Bijzonder trouwens dat Leon zelf van de partij wilde zijn, want eigenlijk was het zijn vrije weekend. Hij zou de 13e al vroeg per motor vertrekken voor een kampeerweekendje in het noorden des lands!