Met ingang van de inmiddels traditionele vakantieborrel, die dit jaar een record aantal deelnemers telt, wordt gewerkt volgens de nieuwe opzet van RONDOM, zoals elders in dit blad is gemeld. De eerste gastschrijver is het duo André van der Linden en Ron den Boef (Den Otter). Spontaan hebben zij zich aangemeld.

Leek hun wel leuk om te doen, zo’n verslagje. De eerste tegenvaller voor de gastschrijvers was het verzoek om het verslag uiterlijk maandag na de bijeenkomst gereed te hebben. Want doordat RONDOM nog voor de vakantie op de deurmat moet liggen is de voorbereidingstijd kort. Erg kort. Voor alle partijen. Bovendien gaan er, door de nieuwe opzet van de redactie, nog weer een paar extra ogen over het geproduceerde werkstuk. Maar de slagkracht moet blijven, want RONDOM moet op tijd klaar!

En hier volgt dan het levendige verslag van André en Ron. Met grote dank. En met de complimenten voor het spontane aanmelden. Maar vooral ook voor de zeer vlotte productie van een mooi verslag!

Tekst: Ron den Boef (Den Otter Kantoorpartners)
Foto’s: Gerrit Paardekoper en André van der Linden (Den Otter Kantoorpartners)

Op donderdag 26 juni was het weer zover, tijd voor de traditionele vakantieborrel! Voor het eerst op het terras van Restaurant Bardot in het altijd gezellige Rijsoord.

En sinds deze editie is het officieel bewezen: waar wij als RONDO ook bijeenkomen voor de vakantieborrel, het is er zonovergoten! Gelukkig waren de meeste RONDO–leden goed voorbereid en hadden een goede zonnebril meegenomen. Bert van der Heijden (Transportbedrijf G. v.d. Heijden) had het weer razend druk met het bijhouden van de bezoekerslijst en kon al snel melden dat het bezoekersaantal op het zonnige terras al tot over de 100 was opgelopen. Met name de Rabobank was erg goed vertegenwoordigd tijdens deze bijeenkomst: een oud-directeur, het management, leden van de ledenraad en natuurlijk was ook Willem Visser te vinden in het gezellige gedrang op het terras.

Na het welkom van onze voorzitter Kees van den Bergh (Van den Herik en Verhulst Advocaten), die overigens acte de presence gaf in een zeer zomerse outfit, werden de barbecues opgestookt en werd ons door restaurant Bardot een erg goed verzorgde en lekkere barbecue voorgeschoteld. Ook het erg vriendelijke personeel van Bardot verdient daarbij zeker een aparte vermelding! En ook dit keer waren er weer nieuwkomers: drie nieuwe aspirant-leden waren aanwezig, nl. Ronald Visser (BIS), Ewout Verschoor (FIDOR) en Marlene van Eijck (Paramedisch Centrum Ridderkerk).

Tijdens de barbecue was het WK in Brazilië natuurlijk aan menig tafel hét gespreksonderwerp, met name de bijtgrage Suárez passeerde regelmatig de revue. Maar, uiteraard kwamen de wél sportieve prestaties van ons Oranje ook uitgebreid aan bod. Willem Smit (Smit Mode) worstelde zelfs met een, volgens hem, kleine jetlag omdat hij net terugkwam uit Sao Paulo, waar hij de wedstrijd tussen Oranje en Chili (2-0) had mogen bijwonen op uitnodiging van een zakenrelatie.

Aan gespreksonderwerpen dus gelukkig weer geen gebrek. Zo vertelde Erik Kruit (Kruit & Venema Assurantiën), uiteraard vergezeld door een goeie sigaar, een leuke mop waarvan we de inhoud helaas niet kunnen publiceren in de RONDOM. Maar er was ook serieuzer “werk”; zo maakte André van der Linden (Den Otter Kantoorpartners) zijn status als topnetwerker wederom waar door ons nieuwe lid Martijn Eeuwijk (Maximacollege), de opvolger van Anton de Jongt, voor te stellen aan de Ridderkerkse ondernemers en tipte Zogi Sahiti (Regenboog Schilders- en Stucadoorsbedrijf) ons dat het nafluiten van vrouwelijk schoon vanaf een bouwplaats- of steiger je tegenwoordig zomaar een boete van € 90,00 op kan leveren!

De combinatie van het prachtige weer en het gezellige terras van Bardot bleken een schot in de roos, want ook na het officiële einde van deze RONDO- bijeenkomst bleef het nog lang onrustig in Rijsoord. Zo onrustig, dat zelfs enkele echtgenotes tegen het einde van de avond eens kwamen kijken waar manlief toch bleef. Tup Jansen (Notariskantoor Mr. Th.A.M. Jansen) dreigde nog even opgehaald te worden met de paardentrailer van zijn echtgenote, maar op het laatste moment besloot zij tóch door te rijden. Hoe Tup toch thuis is gekomen weet niemand…