De uitkomst van de enquête van 2012 om eens een inloopborrel te houden is een goeie geweest. Bijzonder daarbij is, dat zovele leden destijds met deze suggestie kwamen. Bijzonder is ook dat het bestuur deze suggestie ter harte heeft genomen.

Bijzonder is tevens dat van al die leden die met de suggestie kwamen er zelfs enkelen de georganiseerde inloopborrels zelf bezoeken.

Ook in 2014 is weer (op donderdagavond 6 november) een inloopborrel georganiseerd, weer bij Brussels Lof. Bij deze informele bijeenkomst waren ook nu weer een aantal nieuwe leden aanwezig: Paramedisch Centrum Slikkerveer (Marlene van Eijck), Fitland (Wietske Bénard), Axoft (Jan Pieter de Ruiter) en Fidor (Ewout Verschoor). Zij hebben zich, samen met hun introducés, uitstekend vermaakt. Zij voelden zich direct thuis in het zo’n 80 koppen tellend RONDO-gezelschap. En zo hoort het ook.

In onderstaande is het verslag van deze bijeenkomst weergegeven. De Redactiecommissie van RONDO heeft ditmaal besloten dat het verslag van deze bijeenkomst geproduceerd zal worden door Esther de Koning, zelf lid van de redactie. Dat allen die zich hebben aangemeld om het verslag te mogen schrijven teleurgesteld zijn door dit besluit leidt geen twijfel. Gelukkig komen er voor hen nieuwe kansen! In elk geval heeft Esther er een vlot geproduceerd en vlot te lezen verslag met een eigen insteek van gemaakt. De schrijversploeg waaruit RONDO in de toekomst kan putten is hiermee weer gegroeid.

Tekst: Esther de Koning (De Koning repro)

Foto’s: Gerrit Paardekoper

Borrel Brussels Lof 6 november

Op de een of andere manier is ‘een borrel’ altijd een van de drukst bezochte bijeenkomsten van RONDO. Hoe zou dat toch komen? Zijn onze leden van die drinkers? Of pretenderen ze alles al te weten en gezien te hebben?

Ik probeer er deze avond achter te komen!

Het is opvallend hoe vroeg Brussels Lof al volstroomt. Een groot deel van het bestuur plus ons erelid is er al voor vijven. Om half 6 is bijna iedereen binnen. Blijkbaar is de aanvangstijd van dit evenement goed. Check.

De “wilde” hapjes (van hoog niveau) en drankjes volgen elkaar in een razend tempo op. Dat kun je aan de crew van Brussels Lof wel overlaten. De RONDO-leden houden blijkbaar niet van honger en dorst. En het zijn ook echte lekkerbekken. Check.

We hebben elkaar veel te vertellen en daar is zo’n inloopborrel een uitstekende gelegenheid voor. Ik vang gesprekken op over (nog steeds) de economische crisis. “hoe is het bij jou?”, “kun je nog wat verdienen?”, “trekt het bij jou ook weer een beetje aan?”. Maar ik hoor ook termen als golfen, huizenmarkt, voetbal, wintersport, auto’s (natuurlijk), reizen en de komende RONDO-bijeenkomsten. Wij praten als gelijkgestemden klaarblijkelijk graag met elkaar. Check.

Een enkeling vertrekt weer vroeg richting zangles, De Kuip, gezin, sport of wat dan ook. Flexibele eindtijd is prettig. Check.

Kortom, het komt er op neer dat RONDO-leden net mensen zijn. Ze houden van lekker eten en drinken, gezelligheid en flexibiliteit.


Gasten online

We hebben 44 gasten en geen leden online