Vorig jaar hadden we voor het eerst een lunchbijeenkomst ter afsluiting van het RONDO-verenigingsjaar. Ook dit jaar, 12 december 2014, is dit evenement op de agenda gezet.

En met succes, want er hebben zich meer dan 60 deelnemers ingeschreven. Dat in de uitnodiging al gemeld was dat dit een snertlunch zou betreffen heeft niemand afgeschrikt. En terecht, want Wil heeft er een heerlijke lunch van gemaakt, waar iedereen met plezier van heeft genoten.

Hans de Jong, lid van de Redactiecommissie, had zich aangemeld om ditmaal het verslag te verzorgen. Bij afwezigheid van Bert (Transportbedrijf G. v.d. Heijden) had hij tevens de taak toegewezen gekregen om de deelnemers netjes aan te tekenen op de deelnemerslijst, die als steeds met grote zorg is opgesteld en tot het laatste moment is bijgewerkt door secretaris Martijn v.d. Pol (Timmer- en Bouwbedrijf Van der Pol).

Het is inmiddels alweer gesneden koek. Uw redacteur hoeft aan de ingeleverde tekst niks meer te veranderen. U vindt het verslag hieronder.Even was het spannend, want het verslag kwam pas woensdag na het evenement binnen. Maar dat is achteraf wel logisch. Je kun zo zien dat er ernstig over nagedacht is!

Tekst: Hans M. de Jong (Kodde & Van Oosten)
Foto’s: Gerrit Paardekoper

Sinds Gerrit Paardekoper niet meer in het bestuur van RONDO zit is er voor gekozen om een gastschrijver verslag te laten doen van een RONDO evenement. Na Ron den Boef (BBQ Bardot), Brian Bal (bezoek Amsterdam) en Esther de Koning (inloopborrel Brussels Lof) is er dus een traditie ontstaan. Wel heb ik Brian Bal sinds zijn geweldige bijdrage in september niet meer gezien! Dat het niet meer deelnemen aan RONDO-bijeenkomsten na het maken van een verslag gelukkig geen trend is geworden bewijzen de “Den Otters” Ron en André. Zij waren wederom van de partij.

Deze keer heb ik, Hans de Jong, het genoegen om mijn ervaringen vandaag als nieuw bestuurslid met jullie te delen. Omdat Bert van der Heijden afwezigheid was wegens een buitenlandse studie (was het iets met Whisky?) heb ik vandaag ook maar gelijk de controle van de ledenlijst bij binnenkomst in de bar voor mijn rekening genomen. Hiermee kon ik op “geforceerde” wijze persoonlijk kennis maken met diverse leden die ik nog niet had kunnen spreken.

Boro Brandl van GrafiCom Group, was al eerder binnen dan de ontvangstcommissie. Toen we nog even alleen waren praatte hij vol trots over de voorbereidingen van Netwerk Ridderkerk. Al snel stroomden diverse leden en aspirant-leden met of zonder introducé binnen. Het werd een ware uitdaging voor mij om ieder persoonlijk te kunnen opmerken. Maar ik denk dat het aardig gelukt is. Uiteindelijk heb ik bijna 60 personen kunnen noteren.

Het was met recht snertweer en dat was dan ook het woord van de dag. Maar ook “winterbanden wissel” hoorde ik veel voorbij komen. Op Bert na was het bestuur goed vertegenwoordigd en ook Gerrit Paardekoper was wederom druk met het maken van foto’s. Straks stopt Gerrit daar ook mee en zal per toerbeurt het fotowerk door gastfotografen ter hand worden genomen. Bij de nieuwjaarsbijeenkomst zien we wat er in de praktijk van terecht is gekomen. Wie ook goed vertegenwoordigd waren: accountants,administratiekantoren en banken.

Rond half een gingen we bijna allemaal aan tafel in het restaurantgedeelte. Kees van den Bergh nam kort het woord om een ieder op de hoogte te stellen van de komende evenementen en het verwelkomen van de aspirant- en nieuwe leden. 8 januari 2015 vindt de nieuwjaarsbijeenkomst plaats bij de Wevershoeve en op 14 en 15 januari 2015 is een grote groep ondernemers, inclusief RONDO actief op People’s Business. Overigens zijn alle evenementen voor 2015 al aardig in beeld. Zo ook de lustrumreis op 24, 25 en 26 september. Ewout Verschoor (Fidor) werd als nieuw lid verwelkomd en verraste ons door ook maar liefst twee aspirant-leden mee te nemen vandaag. Bert van der Leun (U-Build) en Willem van der Heide (Riverton). Zij hebben allemaal hun bedrijf in het Businesscentre New Work City aan de Verlengde Kerkweg. Ook in de zaal waren de nieuwe leden Jan Pieter de Ruiter (Axoft) en Frank van Leeuwen (Van Leeuwen Smartrepair). Enkele namen werden door de voorzitter in zijn welkomstwoord niet correct uitgesproken, waardoor de gedachte ontstond bij de souffleur (ik dus): óf Kees hoort niet goed óf Kees kan zijn eigen handschrift niet meer lezen. Waarschijnlijk zal ik het wel verkeerd hebben aangeleverd.

Eenmaal aan tafel werd ik ingeklemd door de familie Sierat. Met vader Sierat had ik een gesprek waar je als student filosofie een aardig proefschrift mee vol kon maken. Zoon Sierat heeft een mooi initiatief voor kinderen in Ridderkerk in petto. Daar horen we in maart 2015 meer van.

Inmiddels werd het thema van de bijeenkomst opgediend door Wil zelf. Met de soeppan onder de arm kwam hij elke kom aan tafel vullen. En voor de liefhebbers zelfs meer dan 1 keer. Door de tafelschikking was ik helaas niet in de gelegenheid om andere ongetwijfeld interessante verhalen op te tekenen. Waarmee dus het bewijs is geleverd dat het stokje de volgende keer weer wordt doorgegeven aan een andere gastschrijver, zodat iedereen een keer zijn of haar kijk op een evenement kan doen.

Na afloop van de bijeenkomst kwam ik nog twee RONDO-leden tegen aan de bar, die zich blijkbaar niet om 12.30 uur bij de rest van de groep in het restaurant hadden gevoegd. Ook dat is dus mogelijk. Misschien wel door het SNERT weer.