INTRODUCTIE - Het jaar is nog maar net begonnen en er hebben zich alweer gebeurtenissen voorgedaan die de loop der tijden kunnen beïnvloeden.

Voorzitter Kees v.d. Bergh kon er ook niet omheen om de dramatische aanslag in Parijs, die een dag voor onze bijeenkomst plaatsvond, in zijn nieuwjaarstoespraak te vermelden. Het is de 8e januari 2015 en RONDO komt voor de eerste keer in het nieuwe jaar 2015 bijeen. Met de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst In Restaurant De Wevershoeve. Maar traditioneel of niet, het loopt toch anders. In het kader van de afbouw van de activiteiten van uw redacteur wordt het verslag van deze bijeenkomst ook nu weer gemaakt door een gastschrijver. Ditmaal (weer) Hans de Jong, die als lid van de redactiecommissie de pen opneemt. Maar niet alleen de pen. Ditmaal hoeft uw redacteur ook niet rond te draven met de camera om de bijeenkomst in beelden vast te leggen. Ook deze taak wordt ditmaal ter hand genomen door Hans. Nog maar even en uw redacteur kan/zal totaal van het redactionele

toneel verdwijnen...

Tekst en foto’s : Hans M. de Jong (Partner Kodde & van Oosten)

WEVERSHOEVE - Wij , het ontvangstcomité Bert van der Heijden en Hans de Jong, waren benieuwd hoeveel mensen vandaag automatisch naar “Sint Joris” koers hadden gezet. Het doorbreken van een traditie kan wel eens gevolgen hebben. Maar dit keer niet. Meer dan 100 leden kwamen tussen 17 en 18 uur naar de Weverhoeve. Voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst was er ook nog een ontmoeting gepland met de deelnemers van het Ridderkerkplein op People’s Business. Maar zelfs deze groep wist ruim op tijd de nieuwe locatie te vinden. Na ontvangst met een drankje en diverse zeer smakelijke hapjes werd iedereen zachtjes naar de grote zaal gedirigeerd. Nadat iedereen aan ronde tafels had plaatsgenomen bleef er 1 lange tafel akelig leeg. Met als gevolg dat de meeste bestuursleden daar “noodgedwongen” moesten plaatsnemen. We kunnen inmiddels bevestigen dat de fauteuils heerlijk zaten. Een tip voor de volgende keer dus. Ook nog eens dicht bij de bar.

Mede namens alle andere bestuursleden heette voorzitter Kees van de Bergh een ieder van harte welkom. Hij sprak de wens uit dat een ieder de kerstperiode en de jaarwisseling op een prettige manier heeft kunnen doorbrengen, zodat er gelijk een goede start in 2015 zou volgen. RONDO kon terugkijkend op 2014 tevreden zijn. Mede door de leuke en gezellige bijeenkomsten. Het jaar begon met de nieuwjaarsbijeenkomst in Sint Joris. De daarop volgende Algemene Ledenvergadering werd opgeluisterd met gastspreker Jos Burgers. Zijn tips zijn, naar verluid, diezelfde avond massaal op het thuisfront toegepast en met groot succes. Ook nam Gerrit Paardekoper afscheid als secretaris van RONDO. Voor zijn inbreng gedurende vele jaren werd hij verheven in de galerij van ereleden. De vakantie BBQ bij Bardot (met prachtig weer) werd druk bezocht en ook het uitstapje in september naar Heineken met de bus en rondvaarboot werd gezellig afgesloten met een BBQ op het strand van Scheveningen. Via de traditionele inloopborrel bij Brussels Lof werd het jaar afgesloten met een snertlunch bij Wil. Mede door uw bijdrage en de inzet van de activiteitencommissie (Esther de Koning, Jan Dröge en Bert van der Heijden) is het weer een geslaagd evenementenjaar geweest.

Voor het lustrumjaar 2015 heeft de evenementencommissie niet stilgezeten. Alle evenementen zijn gepland en deels uitgewerkt met als bijzonderheid de lustrumreis in september. De bestemming Praag bleek voor velen al geen geheim meer te zijn. Maar nu is ook de datum (24, 25 en 26 september) definitief. Een deel van het bestuur heeft de stad Praag al een keer mogen verkennen onder leiding van een gids. En het belooft wat: communistische gidsen, rondvaartboten die niet varen, segways die gevaarlijker blijken dan verwacht en de lokale kruidendrank die niet te drinken is. Gelukkig is Praag een mooie stad met veel historie en toch zeker ook goed eten en drinken. En laten wij nou net de juiste plekjes weten. Dus meld u aan na ontvangst van onze uitnodiging. In januari hebben we People’s Business waar RONDO samen met 22 Ridderkerkse bedrijven aanwezig is op het Ridderkerkplein. De stand belooft de topper van de beurs te worden. Hoe het is verlopen leest u verder in RONDOM en op de website. Op 19 maart staat de Algemene Ledenvergadering gepland. Dus houd uw mailbox in de gaten.

Het ledenbestand bleef in 2014 stabiel op 125. Natuurlijk zijn er jaarlijks enkele afmeldingen, maar dat wordt weer gecompenseerd met aanmeldingen van nieuwe leden. Deze nieuwe leden stellen zich via de website en via RONDOM aan u voor. Ook gebruiken zij de mogelijkheid om activiteiten via het digitale prikbord aan te kondigen. Neem dus geregeld een kijkje op onze website. De voorzitter roept een ieder ook op om vandaag eens wat foto’s en / of selfies te maken en deze met ons te delen. We kunnen ze goed gebruiken als begeleiding bij de verslagen. Er zijn verschillende foto’s / selfies gemaakt. Er is er door de redactie echter maar 1 ontvangen en wel die van Jan v.d. Hoek (Hollandridderkerk) Hij legde zijn tafelgenoten vast en maakte er een fraaie tekst bij.

Ondanks de schokkende gebeurtenissen van de afgelopen tijd (vlucht MH17, aanslag Parijs) en nog steeds de trage economische ontwikkeling komen er voor 2015 zeker kansen voorbij die we met z’n allen kunnen aangrijpen. De voorzitter sluit af met een ieder een voorspoedig, winstgevend maar vooral gezond 2015 te wensen en voor de rest van de avond een gezellig onderhoudend samenzijn. En zo geschiedde.

Bekijk alle foto's