Een record aantal van maar liefst 23 Ridderkerkse bedrijven en organisaties , waarvan 16 zich RONDO-lid mochten noemen, namen dit jaar deel aan het netwerkevent People’s Business op 14 en 15 januari in Beurs WTC in Rotterdam.

Volgens initiatiefnemer Kees van ’t Zelfde, uitgever van zakenmagazine Rijnmond BUSINESS was de opdracht die hij had meegekregen van enkele bedrijven, om minimaal 20 deelnemers te werven. “Het valt niet mee om dit naast je normale werkzaamheden te organiseren, temeer daar de decembermaand altijd de drukste maand van het jaar is voor mij”, aldus Kees van ’t Zelfde. “Maar met de hulp van een aantal enthousiaste deelnemers zoals wethouder Henk Dokter, Rogier Mazurel (ROMARO), Hendrik Jan van der Rhee (HJ Media Groep) en Frank Boekhout van StandExpert, die de fantastisch mooie en maar liefst 100 m2 grootte stand ontwierp en vervaardigde, zijn we erin geslaagd om aan deze ‘eis’ te voldoen.”

Er is een heel proces voorafgegaan, voordat de deelnemers ja hadden gezegd, de stand was ontworpen en uiteindelijk een ieder kon gaan netwerken tijdens People’s Business. Allereerst werden Ridderkerkse ondernemers gepolst of ze interesse hadden om mee te doen, vervolgens werd er bij Van der Valk Hotel Ridderkerk een informatiebijeenkomst georganiseerd, waarna er intensief ondernemers werden benaderd om toch vooral ook mee te doen. Toen het eenmaal zover was dat er voldoende belangstelling was werd de stand ontworpen. Het moest wel een stand worden die aan de verwachtingen van deze tijd voldoet. Namelijk een open karakter, met een centrale bar waar de deelnemers en bezoekers omheen kunnen staan en met relaties in een ongedwongen sfeer kunnen netwerken en waarbij toch ook elke deelnemers zijn ‘eigen identiteit’ en uitstraling goed naar voren komt. Middels foto’s op een formaat van 60 x 70 cm van elke deelnemer + het logo op de achterwand en het logo en een korte omschrijving van de bedrijfsactiviteiten op de zijwand en een presentatie van elke deelnemer op drie schermen was er zeker sprake van herkenning en de eigen identiteit.

Van der Valk Hotel Ridderkerk stelde voor beide dagen vier medewerksters beschikbaar om zowel de deelnemers als de gasten van hapjes en drankjes te voorzien. Dat was er allemaal volop. Niemand is wat dat betreft iets tekort gekomen.

De sfeer op het Ridderkerkplein was op beide dagen super en het Ridderkerkplein en het was op dit plein het drukst van de hele beurs. Veel bezoekers maakten complimenten over de opzet van het Ridderkerkplein. Ook qua publiciteit hadden de Ridderkerkse deelnemers niets te klagen. In diverse media werd het plein genoemd als een opvallende stand. Toen de winnaar van de Rijnmond BUSINESS Influential Award 2014, voormalig minister-president Jan Peter Balkenende zich gewillig met de Ridderkerkse deelnemers liet fotograferen voor de stand, was het feest helemaal compleet.

Na afloop konden deelnemers nog genieten van een hapje en een drankje in de Captains Lounche van Beurs WTC en met elkaar en andere deelnemers napraten over People’s Business 2015. Men was het unaniem met elkaar eens dat ook deze editie van het netwerkevent People’s Business, dat ruim 4.000 bezoekers trok, bijzonder succesvol was.

Binnenkort volgt er voor de deelnemers aan het Ridderkerkplein nog een evaluatie en rekent u er maar op dat de inschrijfformulieren voor 2016 hierbij gereed liggen!

Tekst en foto’s: Kees van ’t Zelfde (Rijnmond BUSINESS)
Bekijk alle foto's