RONDO kenmerkt zich als een informele organisatie. Op de verschillende bijeenkomsten worden onderlinge ervaringen uitgewisseld in een informele sfeer.

Dan kan zowel persoonlijk als zakelijk zijn. RONDO is in Ridderkerk intussen een begrip geworden.

Voorts is recent het Ondernemersplatform Ridderkerk, na bestuurlijke goedkeuring, een commissie geworden van RONDO. Zoals wellicht bekend heeft dit platform als doel het ondernemersklimaat binnen Ridderkerk te optimaliseren. Daartoe vindt periodiek overleg plaats tussen de Gemeente Ridderkerk en het Platform. In de regio zijn vergelijkbare initiatieven ontplooid. Binnen de Drechtsteden bestaat een soortgelijk initiatief en zeker ook binnen de regio Rotterdam, waar MKB Rotterdam Rijnmond een onmisbare speler is geworden. Onderwerpen als vergunningenbeleid,  duurzaamheid en inkoopbeleid staan ook hier hoog op de agenda en het leek RONDO een goed idee om gebruik te maken van de slagkracht en ervaringen van deze organisatie. Zie onderstaand in een notendop de voornaamste activiteiten, zoals vermeld op hun site:

MKB Rotterdam Rijnmond zet zich actief in voor een beter ondernemersklimaat in de Rotterdamse regio. MKB werkt aan een regio waar wij ondernemers goede zaken kunnen doen. Zij behartigen ons belang, concreet en oplossingsgericht. Zoals het ondernemers betaamt. MKB werkt graag samen met RONDO leden onder het motto: Geen woorden maar Zaken!

MKB Nederland doet er alles aan om ondernemen makkelijker te maken. Denk aan minder regelgeving, snelle vergunningverlening, eerlijke kansen bij aanbesteding, goede bereikbaarheid, enz. MKB Nederland afdeling Rotterdam Rijnmond oefent invloed uit op de landelijke, regionale en lokale overheid. Dankzij de aansluiting van RONDO kunnen zij dit werk ook in onze regio voortzetten. Wat mag je van MKB verwachten: belangenbehartiging, informatie, ledenvoordeel en netwerken!

Voorts organiseert MKB Rotterdam Rijnmond  jaarlijks tientallen netwerkbijeenkomsten en workshops; laagdrempelig en met een hoge “gun- én funfactor”.

Alle RONDO leden kunnen hier gebruik van maken! Doe er je voordeel mee!